Type Here to Get Search Results !

Field Technician Computing and Peripherals Questions and Answers [ SET - 3 ] | FTCP Model Questions and Answers

FTCP Model Questions and Answers


 Table of Content (toc)

1. A customer complaints that his computer is not powering up. You call the customer.What will you suggest to him?

    Check whether the plug is fitted properly
    Check whether power supply has the required voltage
    I will ask him to try to connect the PC on to different wall socket with different cables.
ANSWER= (A) I will ask him to try to connect the PC on to different wall socket with different cables.

 

2. What will you instruct the customer who complains that he is not able to use hard disk drive beyond 528 MB capacity

     Disable LBA mode from BIOS
    Enable LBA mode from BIOS
    Upgrade Flash BIOS 
ANSWER= (C) Upgrade Flash BIOS 

 

3. Passage:

Symptoms: Hard Disk is making a strange noise, Files are disappearing automatically, Mouse and

keyboard is not responding, Book up process is locked up. Which is the possible cause of the problems?

     Hard Disk drive problem 
    Virus problem
    Software Problem
ANSWER= (A)  Hard Disk drive problem

 

4. You call a customer to ask about the location where he is living. The customer is having some hardware problem. Which of the following is an appropriate question to enquire the location of the house of the customer after connecting the call?

    “Sir. Where is your house?”
    Sir, I am calling from ABC computer. Can I know the location of your house?”
    “Sir, Tell me the location of your house or I cannot come for installation?”
ANSWER= (D)“Sir, myself field technician Sunil from ABC Computers. Can I know the location of your house?” 

 

5.  When a customer is starting his system a “hard disk security error” is displayed. Which of the following will you do?

     Go to CMOS Setup and deactivate the Hard disk security system
    Will choose safe mode
    Change the logic card of hard disk
ANSWER= (D) Call the updated driver

 

6. A customer complains that the multimedia keys on his keyboard are not working but the standard keys are working. What will you tell the customer?

    I will tell the customer that the keyboard needs to be changed
    I will tell the customer that the port to which the keyboard is connected on the computer to be changed .
     I will inform the customer that the key board plugs might have loose connections.
ANSWER= (D) I will inform the customer that the latest drivers need to be installed for the keyboard.

 

7. You have been assigned to do 40 tasks that you have to complete within 15 days. 25 of them are installation and 15 of them are repair work. How will you plan you work?

    Do both installation and repair together
    Complete the installation task first
    Complete the repair work first
ANSWER= (A) Complete the installation task first

 

8. What will you do when you can’t use AGP card as primary video________

    Enable USB legacy support
    From CMOS set select Initial display as AGP 
    Use CMOS to find conflicts and resolve
ANSWER= (B) From CMOS set select Initial display as AGP

 

9. Passage: Company’s policies to set the field trip: Problems related to “out of warranty products” should be handled at the end of week. Software regarding complaints related to “in warranty products” should be given first preference. Hardware problems related to “in warranty products” should be solved only after the completion of SW products. Problems related to networking devices should be solved after HW and SW related problems of “in warranty” products. Note the products which are purchased after 15th August 2013 are only under one year warranty. (Consider the present date 20th July 2014) From customer care department you have received the following problems: Mr. Sharma’s modem is notworking properly which was purchased on 18/12/2013, Mr. Sunil is facing software problem in the systemwhich was purchased on 19/9/2013, Mr. Gupta had complained that few keys of his keyboard is not working which he had purchased last week, Mr. Verma’s complaint is regarding CD Drive problem which was purchased on 3rd July 2013. Choose the table which shows the correct order for going on field trip.

    Mr. Sunil - Mr. Gupta - Mr. Verma- Mr. Sharma
     Mr. Gupta- Mr. Verma- Mr. Sharma-Mr. Sunil
    Mr. Sharma-Mr. Sunil - Mr. Gupta-Mr. Verma
ANSWER= (D) Mr. Sunil -Mr. Gupta-Mr. Sharma- Mr. Verma

 

10. You go to a customer's place for soldering. You find that the soldering machines is not working. Probably the motor of the machine has burnt out. But you need to complete the task today itself. What will you do?

     Will report to the supervisor and wait for the next step.
    Will buy a new soldering machine, complete the task and then report to the supervisor
     I will not do anything and inform the customer that I will not be able to do anything
ANSWER= (A)  Will report to the supervisor and wait for the next step.

 

11. WAN One customer asks you to install application software to create an Electronic Interactive presentation which will include audio and text. Which of the following should be installed?

    Project Management SW
     Projection graphics HW
     Computer aided design (CAD SW)
ANSWER= (D) Multimedia Authoring SW 

 

12.  Summary

  • Problems related to software are reported to Helpdesk
  • Problems related to tools & equipment are report to Supervisor
  • Problems related to customer complaint are reported to customer support

While carrying out installation process, you face a lot of problems due to faculty tools provided by the company. To whom will your report?

    Supervisor 
    Colleague
    Customer support
ANSWER= (A) Supervisor 

 

13. What will you do if there is buildup of magnetic field due to placement of speakers near the monitor?

    Click on monitor’s menu option and then click on moire to remove the magnetic field
    Click on monitor’s menu option and to remove the magnetic field click on demagnetise
     Click on monitor’s menu option and to remove the magnetic field click on degauss *
ANSWER= (C)  Click on monitor’s menu option and to remove the magnetic field click on degauss 

 

14. While doing repair of monitor at a customer’s place you find that they have covered the back side of CPU with a plastic sheet. Based on company policy the CPU back side should not be covered with anything.

What will you do in such a situation?

     I will inform the customer that the CPU should not be covered with anything and they should remove the plastic sheet 
    I will inform about this to my colleague but not to the customer
     I will not inform the customer as it is his choice to keep the CPU covered
ANSWER= (A)  I will inform the customer that the CPU should not be covered with anything and they should remove the plastic sheet 

 

15. You are in the middle of installation of hardware at a customer’s place and your colleague calls you saying that he needs some help with installing the SW at another customer’s place which is nearby. Your work will be completed in few more minutes. What is the best possible thing to do at this time?

    I will tell the colleague that I cannot help him as it is his job to do the installation
    I will ask my colleague to do it the way he knows if it does not work out
    I will finish my work and then go and help my colleague with his work 
ANSWER= (C) I will finish my work and then go and help my colleague with his work

 

16. Which of the following is not a type of RAM?

    SLIPP
    ROM
     SIMM
ANSWER= (B) ROM

 

17. Guideline 1. Problem regarding repair should be reported to company’s repair station

      Guideline 2. Problem regarding warranty issues should be reported to supervisor.

      Guideline 3. Problem regarding Software should be reported to company’s helpdesk

You are facing problems while installing windows in a customer’s PC while on site. To whom will you report this problem to seek advice?

    To the company’s helpdesk 
    To the company’s repair centre
    To your supervisor
ANSWER= (A) To the company’s helpdesk 

 

18.  You are installing a printer that is not supporting wireless network nor has Ethernet port. What will you do?

     Set the printer as network printer
    Set the printer as wireless printer
    . None of the above 

ANSWER= (C) . None of the above 

 

19.  What should you do if you get stuck in traffic jam when going to attend a customer request?

     Do not worry about the delay
    Inform both the customer and your superior
    Do not attend the customer request

ANSWER= (B) Inform both the customer and your superior

 

20. A customer is unable to switch on his computer system. The issue with the computer is minor as per the initial report. Which of the following timelines should you adhere to resolve his issue-?

    You should resolve the issue same day
    You should resolve the issue next week
    You should resolve the issue next day
ANSWER= (A) You should resolve the issue same day

 

21. After completing the installation of webcams at a client office, what should be the necessary step that should you take after reaching your office?

    Attend to next customer query
    Visit the next site
    Submit the feedback form on customer satisfaction level*
ANSWER= (C) Submit the feedback form on customer satisfaction level

 

22.While checking a customer's system you find the mother board is faulty. What will you suggest to the customer?

    “Sir, the mother board is faulty because some parts are blown off. Please replace the mother board”
    Sir, I cannot do anything. Please contact the repair centre”
     Sir Please change your motherboard
ANSWER= (A) “Sir, the mother board is faulty because some parts are blown off. Please replace the mother board”

 

23. Identify the hardware show in the following image

     SATA Cable
    Motherboard
    Hard Disk
ANSWER= (B) Motherboard*

 

24. Which of the following instruments should you use to check if the circuit connection is good or bad?

     V-meter
     DC-Amperes.
    Digital Multimeter
ANSWER= (C) Digital Multimeter

 

25. A customer wants to avail the warranty of the following port which is in warranty period. Identify the port depicted in the following figure

     USB Port
    Infrared Ports
     D-Sub Ports
ANSWER= (D) RJ Ports

 

26.  Which of the following elements can be present in warranty template –

    All of the given option
     Time period of coverage
    Type of problem covered
ANSWER= (B)  Time period of coverage

 

27. What information you will share with the customer during the visit for attending complaints –

    About other useful product offered by the company
     Sensitive information of the company
    Company confidential information
ANSWER= (A) About other useful product offered by the company

 

28. A customer is facing problem with internet connectivity. You call the customer. What will you ask him?

    Will ask the customer what internet connection he is using
    Will ask which operating system he is using
    Will ask him to check whether the service provide has locked his connection
ANSWER= (A) Will ask the customer what internet connection he is using

 

29. Which of the following is helpful in measuring customer satisfaction-?

    Customer availability
    Customer work experience
    Customer queries
ANSWER= (D) Customer feedback

 

30.  Which of the following tool will you collect from the tool room or store if you have to repair bad capacitor on a PCB________

    Millimeter, Cutting pliers, capacitor
    Loop back plugs, pliers, capacitor
    Extension magnet, cutting pliers, flux, capacitor
ANSWER= (D) Soldering iron, capacitor, cutting pliers 




Related Quaries:

ftcp model questions and answers
ftcp question paper pdf
hardware and networking multiple choice questions and answers pdf
computer troubleshooting questions and answers pdf
hardware questions and answers pdf
computer components questions & answers
computer hardware questions and answers in hindi
basic computer hardware test questions
hardware troubleshooting questions and answers


Friends if you like this post,kindly comment bellow and do share your responce.Thank You for Visiting.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad