Type Here to Get Search Results !

Field Technician Computing and Peripherals Questions and Answers [SET- 5 ] | Field Technician Computing and Peripherals Question Paper

Field Technician Computing and Peripherals question paper

 Table of Content (toc)

1.  One long beep and 3 short beeps signifies Video error.TRUE/FALSE

    Ture
    False
    Partially TRUE
ANSWER= (B) False

 

2. When replacing a power supply what must you observe ?

    Nothing
    Voltage
    Current
ANSWER= (D) Wattage (voltage also)

 

3. Which part of the printer should you avoid touching because it is hot ?

    Fuser
    Paper
    ink
ANSWER= (A) Fuser

 

4. Where is hard disk information stored ?





ANSWER= (A) CMOS

 

5. Which tool used by the help desk people to view the screen of person to whom they are providing service?

    Remote Desktop
    Remote Assistance
    Remote Screen
ANSWER= (B) Remote Assistance

 

6. If your colleagues seem to be difficult, they may actually be reacting to the signals you are giving off— whether consciously .TRUEfFALSE



    Partially TRUE
ANSWER= (C) Partially TRUE

 

7. To have technical knowledge in relation with co-ordination the individual should know 

    To handle tools
    Build team co-ordination
    Computer operating
ANSWER= (D) Good communication

 

8.  At the time of dealing with the customer you have to offer the right service as per —

    Company’s policies
    Company's code of conduct
    Organisation culture
ANSWER= (A) Company’s policies

 

9. Which Devices would be MOST Susceptible to ESD (Electrostatic Discharge) Damage?

    Monitors
    Printers
    Memory Chips.
ANSWER= (C) Memory Chips.

 

10. Which Devices would be MOST susceptible to ESD (Electrostatic Discharge) Damage?

    Monitors
    Printers
    Memory Chips
ANSWER= (A) Memory Chips

 

11.How many pins does a standard IDE connector have________





ANSWER= (B) 40

 

12. If you don't look forward to working worth a particular colleague or colleagues, guess what will happen?

    Your enthusiasm suffers, your morale suffers, and ultimately, productivity suffers.
    Your company productivity will go rise.
    All off your colleagues will appreciate your thoughts.
ANSWER= (A) Your enthusiasm suffers, your morale suffers, and ultimately, productivity suffers.

 

13. What is a device connecting a network without using a cable ?

    Distributed
    Centralized
     Open source
ANSWER= (A)  Wireless

 

14. Where data is recorded in a floppy disk

     Sectors
    Runs
     Tracks
ANSWER= (C) Tracks

 

15. A source program is the program written in ____ language.

    English
    Symbolic
    High level
ANSWER= (C) High level

 

16. The box that contains the central electronic components of the computer is the

    Input device
    Peripheral
    System unit
ANSWER= (C) System unit

 

17. Which of the following is NOT hardware of a computer ?

    Central processing unit
    Windows
    Keyboard
ANSWER= (B) Windows

 

18. The part of the computer that anyone can touch

    Hardware
    Data
     Software
ANSWER= (A) Hardware

 

19. When you save the following the data would remain intact even after turning off computer ?

    Primary Storage Device
    Secondary and Storage Device
     Motherboard
ANSWER= (B) Secondary and Storage Device

 

20.The cost of a given amount of computing power has ___ dramatically with the progress of computer technology.

    Increased
    Fluctuated
    Changed proportionally with the economy
ANSWER= (A) Increased

 

21. What is the number of read write heads in the drive for a 9 track magnetic tape ?





ANSWER= (B) 16

 

22. Permanent instructions that the computer uses when it is turned on and that cannot be changed by other instructions are contained in ___





ANSWER= (A) ROM

 

23. Which of the following is not an example of hardware ?

     Excel
    Monitor
     Printer
ANSWER= (A) Excel

 

24. To locate a data item for storage is

     Fetch
     Field
    Feed
ANSWER= (A)  Fetch

 

25. A device that is connected to the motherboard is ___

     must connect using ribbon cable
    called a peripheral device
    called an adjunct device

ANSWER= (B) called a peripheral device

 

26. Data division is the third division of a ___ program.

    FORTH
    COBOL
    PASCAL
ANSWER= (D) BASIC

 

27. The indentations on CDs and DVDs are called

    Lands
    Tracks
    Clusters
ANSWER= (B) Tracks

 

28. The new ___ integrates the function of a processor, memory and video on a single chip.

    Chip processor
     System on a chip
    Power processor
ANSWER= (D) Micro processor

 

29. Peripheral devices such as printers and monitor are considered to be ___

    Information
    Hardware
    Data

ANSWER= (B) Hardware

 

30. Which of the following peripheral devices displays information to a user?

    Secondary storage media
     Secondary storage devices
     Monitor
ANSWER= (C) Monitor



Friends if you like this post,kindly comment bellow and do share your responce.Thank You for Visiting.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad