Type Here to Get Search Results !

Field Technician Computing and Peripherals Questions and Answers [ SET - 2 ] | FTCP Question Paper pdf

FTCP Question Paper pdf


Table of Content (toc)

 

1. Which is the following approaches should you follow when a customer asks you to install new

devices which were not req uested earlier by the customer?

    Ask the customer to fill up the feedback form
    Ask the supervisor about the new requirement
     Prepare the invoice of the task completed
ANSWER= (B) Ask the supervisor about the new requirement

 

2. What will you ask to a customer facing a problem regarding audio output before visiting him –

    System volume is ON/OFF
    All of the given option
    Drivers are installed and updated
ANSWER= (A) System volume is ON/OFF*

 

3. You got a request that computer is slow. What can be the common cause for such a problem?

    Defective Processor
    Defective operating system
    drive is full
ANSWER= (C) drive is full

 

4. What kind of information Trouble shooting instruction sheet contains?

    If contains the company employee details
     It contains the company employee details
     It contains company policy details

ANSWER= (A) It contains the common issues and their solutions

 

5. When you hand over the document containing relevant information on replaced products and money charged?

    Before visiting the customer
    On completing the task
    On registering the query
ANSWER= (D) Before solving the issue

 

6. Who will provide the work order of customer complaints?

     Colleague
    Your assistant
    Your subordinate
ANSWER= (D) Customer care

 

7. If you are using POST card to check error related to the audio on computer having internal speaker. What kind of message you will get?

     Number on display
    Beep Codes
    Alphabet on display
ANSWER= (B) Beep Codes

 

8.There are two types of electric chargesa. 

    Positive and Positive
    Positive and negative
    Negative and Negative
ANSWER= (B) Positive and negative

 

9. How much time should take to respond to a query?

     As per the payment made by customer on purchase of product
    As per technician convenience
    As per the company criteria*
ANSWER= (C) As per the company criteria*

 

10. Atoms are made up of three particlesa. 

    Protons, neutrons and electrons.
    protons, neutrons
    Protons and electrons.
ANSWER= (A) Protons, neutrons and electrons.

 

11. Identify the image

    Power on self test card
    Power supply chip
    RAM Chip
ANSWER= (A) Power on self test card

 

12. How many pins a VGA port have?

     15 pin two row
    15 pin three row
    9 pins in two row
ANSWER= (B) 15 pin three row

 

13. If a customer demands you to make him sure that the parts replaced are genuine, then how you will ensure him –

    You will show him the performance of the replaced parts
     You will show him the serial number on the authorised website
    You will show him the new packing of the part
ANSWER= (B)  You will show him the serial number on the authorised website

 

14.Calculate the incentive if after 30 visits you get 100rs/visit. If you visited 50 customers in a month than incentive you will get?

    3000 rupees
    2500 rupees
    2000 rupees*
ANSWER= (A) Types 2nd options

 

15. In a computer system a CPU and other peripherals including IC is called

    Multicore processor
    Micro Processor
    System on a chip
ANSWER= (B) Micro Processor

 

16. Which of the following is not a potential hazard?

    Constant loud noise
    Inflammable material like gasoline
    Acids
ANSWER= (D) Room temperature

 

17. What are the hardware requirements to install a server?

    Hard Disk and RAM
    Operating System
    Network Software
ANSWER= (A) Hard Disk and RAM

 

18. Which of the following approaches should you follow when a customer asks you to install new devices which were not requested earlier by the customer?

    Ask the customer to fill up the feedback form
    Ask the supervisor about the new requirement
    Information the customer that the devices cannot be installed
ANSWER= (B) Ask the supervisor about the new requirement

 

19. Due to some personnel issues you are not able to work with your colleague. How you will handle such a situation?

    Try to resolve issues by effective communication
    Complaint to the senior
     Resign from the job
ANSWER= (B) Complaint to the senior

 

20.Which of the following is helpful in measuring customer satisfaction?

    Customer availability
    Customer work experience
    Customer queries
ANSWER= (D) Customer feedback

 

21. From where will you collect spares and tools for visiting customer residence?

    Company store room
    Customer itself will arrange
    Company garage
ANSWER= (A) Company store room

 

22. You are attending customer complaint regarding the CD ROM drive not working properly. What will you suggest the customer?

    You will tell him to contact someone else
    You will tell him to get the drive replaced
    You will tell him to get the PC replaced
ANSWER= (B) You will tell him to get the drive replaced

 

23. You are unable to visit customer within due to transportation problem. What you will do in such a situation?

    Leave the job
    Start ignoring the complaints of customer
     Continue being late
ANSWER= (D)  Report the problem to your senior

 

24. You got a request for updating drivers of PC. What will you ask first before performing the task?

    Ask for warranty coverage time period
    Ask to buy new product
    Ask for feedback
ANSWER= (A) Ask for warranty coverage time period

 

25.Customers location and his requirement are important aspects of installation criteria

    False
    True
ANSWER= (B) True

 

26. If you got an invitation for a meeting constituting experts from different departments. What will you do for such situation?

    Try to avoid suck kind of meeting
    Interact with people according to company policy
     Take leave on the day of meeting
ANSWER= (A) Interact with people according to company policy

 

27. If you get a complaint regarding a defect in a system. What action will you take?

    You will try to understand the exact issue first and customer requirement
    You will do the work as per your convenience
    You will try to complete the work without properly understanding it
ANSWER= (A) You will try to understand the exact issue first and customer requirement

 

28.  Job card which is provided on repairing a machine contains which of the following things?

    Cost Involved
    All of the given options
    Replaced/repaired parts
ANSWER= (B) All of the given options

 

29. Your colleague lives nearby to the location from where you got a complaint what you will do in such situation?

     You will pass the request to some other colleague
    All of the given options
     You will handle it on your own
ANSWER= (C) You will handle it on your own

 

30. What will you explain to the customer before installing a printer?

    Assembling procedure of printer
     Printer Uses*
    Repair procedure of printer
ANSWER= (B) Printer Uses



Friends if you like this post,kindly comment bellow and do share your responce.Thank You for Visiting.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad