Type Here to Get Search Results !

Field Technician Computing and Peripherals Questions and Answers [ SET - 1 ] | Hardware and Networking Multiple Choice Questions and Answers pdf

 

Field Technician Computing and Peripherals Questions and Answers [ SET - 1 ]   |  Hardware and Networking Multiple Choice Questions and Answers pdf

Table of Content (toc)

1. Which of the following tool will you collect from the tool room or store if you have to repair bad capacitor on a PCB________

    Millimeter, Cutting pliers, capacitor
    Loop back plugs, pliers, capacitor
    Extension magnet, cutting pliers, flux, capacitor
ANSWER= (D) Soldering iron, capacitor, cutting pliers *

 

2. What will you instruct the customer who complains that he is not able to use hard disk drive beyond 528 MB capacity

    Disable LBA mode from BIOS
     Enable LBA mode from BIOS
    Upgrade Flash BIOS 
ANSWER= (C) Upgrade Flash BIOS 

 

3. What will you instruct the customer who complains that he is not able to use hard disk drive beyond 528 MB capacity

     Disable LBA mode from BIOS
    Enable LBA mode from BIOS
    Upgrade Flash BIOS 
ANSWER= (C) Upgrade Flash BIOS

 

4. While working you had an argument with your colleague and he is continuously shouting at you without any reason. What will you do?

    I will ask him to mind his own business and not act like a mad man
    I will ask him to leave the place
     I will start shouting at him
ANSWER= (D) I will be calm and try to talk to him to understand why he is shouting at me *

 

5. You and your colleague are sent together to a customer’s office for installation. Your colleague gets into an argument with the customer. What would you do?

    You will let this continue because that would not affect your performance
    You will make both of them calm and talk to sort the problem
    You will enjoy the situation because you do not like your colleague
ANSWER= (B) You will make both of them calm and talk to sort the problem*

 

6.  You call a customer to ask about the location where he is living. The customer is having some hardware problem. Which of the following is an appropriate question to enquire the location of the house of the customer after connecting the call?

    “Sir. Where is your house?”
    Sir, I am calling from ABC computer. Can I know the location of your house?”
    “Sir, Tell me the location of your house or I cannot come for installation?”
ANSWER= (D) “Sir, myself field technician Sunil from ABC Computers. Can I know the location of your house?” 

 

7. A customer complains that the multimedia keys on his keyboard are not working but the standard keys are working. What will you tell the customer?

    I will tell the customer that the keyboard needs to be changed
    I will tell the customer that the port to which the keyboard is connected on the computer to be changed
     I will inform the customer that the key board plugs might have loose connections.
ANSWER= (D)  I will inform the customer that the latest drivers need to be installed for the keyboard

 

8. Passage:

Symptoms: Hard Disk is making a strange noise, Files are disappearing automatically, Mouse and

keyboard is not responding, Book up process is locked up. Which is the possible cause of the problems?

     Hard Disk drive problem 
    Virus problem
    Software Problem

ANSWER= (A) Hard Disk drive problem 

 9. You went to Mrs. Sharma’s house for installation of scanner. She was very happy with your installation work and said “OH! Thank you so much. I did not know how to install this scanner. Now that you have helped in installing it, I will be able to complete my work quickly”. How will you respond to her?

    ANSWER= (C)“Madam, it is always pleasure to be of assistance to you. Is there anything else you want to know?” 

     

    10. You are at a customer‘s place for system installation. While you are there you develop a good rapport with the customer. After you finish the installation your customer requests you to go to his friend’s house next door and check the problem he is facing with his printer. What will you do?

      You will readily agree and do as the customer requested
      You will talk to your supervisor and do as he suggests
      You will send your colleague to attend to the problem with the printer
    ANSWER= (B) You will talk to your supervisor and do as he suggests

     

    11. You team is working on the urgent installation of a number of systems for a company which involves a lot of cable connection. Your team asks you for your help in connecting the system. Tasks allotted to you can be delayed up to 2 days. What will you do?

      I will help them as my work can be delayed for 2 days 
      I will tell the team that they manage themselves as it is part of their job
       I will tell the team as I can’t help them as I have my own work to do
    ANSWER= (A) I will help them as my work can be delayed for 2 days 

     

    12.  How will you explain to the customer about the working of a hardware and software of the system?

      I will give him the oral instruction about the usage
       I will give him the user guide so that he can himself read and understand
      I will give him a demo on the usage of the device 
    ANSWER= (C) I will give him a demo on the usage of the device *

     

    13. Guideline 1. Problem regarding repair should be reported to company’s repair station

    Guideline 2. Problem regarding warranty issues should be reported to supervisor.

    Guideline 3. Problem regarding Software should be reported to company’s helpdesk

    You are facing problems while installing windows in a customer’s PC while on site. To whom will you report this problem to seek advice?

       To the company’s helpdesk 
      To the company’s repair centre
      To your supervisor
    ANSWER= (A) To the company’s helpdesk 

     

    14.  A customer complaints that his computer is not powering up. You call the customer. What will you suggest to him?

      Check whether the plug is fitted properly
      Check whether power supply has the required voltage
      I will ask him to try to connect the PC on to different wall socket with different cables.
    ANSWER= (A) I will ask him to try to connect the PC on to different wall socket with different cables.

     

    15. A customer is facing problem with internet connectivity. You call the customer. What will you ask him?

      Will ask the customer what internet connection he is using
      Will ask which operating system he is using
      Will ask him to check whether the service provide has locked his connection
    ANSWER= (A) Will ask the customer what internet connection he is using

     

    16. When a customer is starting his system a “hard disk security error” is displayed. Which of the following will you do?

       Go to CMOS Setup and deactivate the Hard disk security system
      Will choose safe mode
      Change the logic card of hard disk

    ANSWER= (D) Call the updated driver

     

    17. While checking a customer's system you find the mother board is faulty. What will you suggest to the customer?

      “Sir, the mother board is faulty because some parts are blown off. Please replace the mother board”
       Sir, I cannot do anything. Please contact the repair centre”
      Sir Please change your motherboard
    ANSWER= (A) “Sir, the mother board is faulty because some parts are blown off. Please replace the mother board”

     

    18. You are installing a printer that is not supporting wireless network nor has Ethernet port. What will you do?

      Set the printer as network printer
      Set the printer as wireless printer
       None of the above 
    ANSWER= (C)  None of the above 

     

    19. What instruction should you give to a customer who is using a new battery for his laptop?

      Fully charge the battery before use 
      Manage the battery by ACPI
      When the battery is fully discharged then only charges the battery
    ANSWER= (A) Fully charge the battery before use 

     

    20. You have been assigned to do 40 tasks that you have to complete within 15 days. 25 of them are installation and 15 of them are repair work. How will you plan you work?

      Do both installation and repair together
      Complete the installation task first
      Complete the repair work first
    ANSWER= (B) Complete the installation task first

     

    21. Passage :

    1. Collect payment from customer as per rate sheet, 

    2. Install the computer and its parts, 

    3. Take all the

    necessary things from the service centre, 

    4. Complete the documentation

    If you go to a site for Hardware installation, what would be the order of your task?

       1-2 -3 - 4
       3- 2-1-4 
      3-2-4-1
    ANSWER= (B)  3- 2-1-4 

     

    22. While doing repair of monitor at a customer’s place you find that they have covered the back side of CPU with a plastic sheet. Based on company policy the CPU back side should not be covered with anything.

    What will you do in such a situation?

       I will inform the customer that the CPU should not be covered with anything and they should remove the plastic sheet 
       I will inform about this to my colleague but not to the customer
      I will not inform the customer as it is his choice to keep the CPU covered
    ANSWER= (A) I will inform the customer that the CPU should not be covered with anything and they should remove the plastic sheet 

     

    23.The material using which the hard disk platter is made nowadays is

       Iron Oxide
       Glass ceramic
      Tungsten
    ANSWER= (B)  Glass ceramic 

     

    24.Summary

    Problems related to software are reported to Helpdesk

    Problems related to tools & equipment are report to Supervisor

    Problems related to customer complaint are reported to customer support

    While carrying out installation process, you face a lot of problems due to faculty tools provided by the

    company. To whom will your report?

       Supervisor 
      Colleague
      Customer support

    ANSWER= (A) Supervisor 

     

    25. Which type of RAM modules uses a 168-pin design?

      DIMM
      SIMM
      EDO
    ANSWER= (A) DIMM

     

    26.  You are working on installation at customers’ place. Customer care reports a customer complaint who is facing problem in booting the system. The customer’s place is quite far from the place you are currently working in. Your installation work will take time. Another colleague of yours is working in the same place where the customer whose problem has been reported lives. Your colleague will need only 5 minutes to reach this customer’s place. What will you do?

      Will ignore the request and work on his system next day
       Will ask your colleague if he can check the problem
      Will discontinue the current installation and go to attend the customer’s complaint
    ANSWER= (B)  Will ask your colleague if he can check the problem

     

    27. If the message “Floppy Disk Error” message is displayed in your monitor screen. What can be the possible solution?

      CMOS floppy setting is wrong 
      COMMAND. COM got erased from floppy disk
      Floppy disk port is CMOS enabled
    ANSWER= (A) CMOS floppy setting is wrong

     

    28. To run the system in Safe Mode, which key we have to press?

       F9
       Delete
       F1
    ANSWER= (D) F8

     

    29. You go to a customer's place for soldering. You find that the soldering machines is not working. Probably the motor of the machine has burnt out. But you need to complete the task today itself. What will you do?

      Will report to the supervisor and wait for the next step.
      Will buy a new soldering machine, complete the task and then report to the supervisor
       I will not do anything and inform the customer that I will not be able to do anything
    ANSWER= (A)Will report to the supervisor and wait for the next step

     

    30. Which of the following device you will not find in the safe mode?

      FDD
       CD-ROM
      DVD-ROM
    ANSWER=  (B) & (C)



    Previous(demo)    Next(demo)                                                                                                                                           
Field Technician Computing and Peripherals MCQ SET -1(link)

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad