Type Here to Get Search Results !

Artificial Intelligence MCQ Question Bank with Answers [SET - 5] | artificial intelligence in teaching and learning multiple choice questions and answers pdf

 

artificial intelligence in teaching and learning multiple choice questions and answers pdf

1.  Neural Networks are complex with many parameters.

    Linear Functions
    Nonlinear Functions
    Discrete Functions
ANSWER= (A) Linear Functions

 

2. To which does the local structure is associated?

    Hybrid
     Dependant
    Linear

ANSWER= (C) Linear

 

3. Which condition is used to influence a variable directly by all the others?

    Partially connected
    Fully connected
    Local connected
ANSWER= (B) Fully connected

 

4. Which is true regarding BFS (Breadth First Search)?

    BFS will get trapped exploring a single path
    The entire tree so far been generated must be stored in BFS
    BFS is not guaranteed to find a solution if exists
ANSWER= (B) The entire tree so far been generated must be stored in BFS

 

5. The core components are constituents of ai are derived from ...................

     Cognition
    Computation
    Concept of logic
ANSWER= (D) All of the above

 

6.  TDM stands for ___

    Time Division Multiplexing
    Table data Module
    Text Distributed Method
ANSWER= (A) Time Division Multiplexing

 

7. One cycle of the time slot is called

    Frame
    Channel
    Cycle
ANSWER= (A) Frame

 

8. MSS stands for ___

    Mobile Service Satellite
    Method Service System
    Mode Service System
ANSWER= (A) Mobile Service Satellite

 

9.  A transmission from an earth station to the satellite

    Uplink
    Stations
    Downlink
ANSWER= (A) Uplink

 

10. A transmission from the satellite is referred to as

    Downlink
     Satellite Service
    Uplink
ANSWER= (A) Downlink

 

11. Strong AI is ................

    The embodiment of human intellectual capabilities within a computer.
    The study of mental faculties through the use of mental models implemented on a computer.
    Both A & B
ANSWER= (A) The embodiment of human intellectual capabilities within a computer.

 

12. GEO stands for ___

    Geostationary Orbit
    Geometric Over
    Geography oriented
ANSWER= (A) Geostationary Orbit

 

13. Which of the factors affect the performance of learner system does not include?

     Representation scheme used
     Training scenario
    Type of feedback
ANSWER= (D) Good data structures

 

14.  In Lisp, the addition 3 + 2 is entered as

     3+2
    3 add 2
    (+3 2)

ANSWER= (A) (+3 2)

 

15. What is back propagation?

    It is another name given to the curvy function in the perceptron
     It is the transmission of error back through the network to adjust the inputs
    It is the transmission of error back through the network to allow weights to be adjusted so that the network can learn

ANSWER= (C) It is the transmission of error back through the network to allow weights to be adjusted so that the network can learn

 

16. DARPA, the agency that has funded a great deal of American Artificial Intelligence research, is part of the Department of:

    Education
    Defense
    Energy
ANSWER= (B) Defense

 

17.  What kind of behavior does the stochastic environment posses?

    Deterministic
    Local
     Primary
ANSWER= (B)  The stochastic environment posses Local behavior

 

18.  What does the bayesian network provides?

    Complete description of the domain
    Partial description of the domain
    Complete description of the problem
ANSWER= (A) Complete description of the domain

 

19. ___ is the medium access control protocol should make as ___ use as possible of the wireless medium to maximize capacity

    Throughput, efficient
    Stations, distance
     Workstation, adaptors
ANSWER= (A) Throughput, efficient

 

20. An ___ system is a computerized advice-giver, that is capable of reasoning, but which is usually confirmed to a rather narrow field of ___

    Expert, knowledge
    Robotic, system
    Computer, advice
ANSWER= (A) Expert, knowledge

 

21. What are taken into account of state-space search?

    Postconditions
    Preconditions
     Effects
ANSWER= (D) Both Preconditions & Effects

 

22.  How many ways are available to solve the state-space search?





ANSWER= (A) 2

 

23. Give equivalence laws for the following

    Idempotency
    Associativity
    Commutativity
ANSWER= (D) consistent or satisfiable

 

24. Which is the following is most straightforward approach for planning algorithm?

    Best-first search
    Depth First Search
    State space search
ANSWER= (C) State space search is most straightforward approach for planning algorithm.

 

25. Which of follwing was originally called the "imitation game" by its creator?

    LISP
    The Turing Test
    The Logic Theorist
ANSWER= (B) The Turing Test was originally called the "imitation game" by its creator

 

26. Who is the father of artificial intelligence?

      John McCarthy
    Fisher Ada
     Allen Newell

ANSWER= (A) The father of artificial intelligence is John McCarthy

 

27. In language understanding, the levels of knowledge that does not include?

    Phonological
    Syntactic
    Empirical
ANSWER= (C) Empirical

 

28. How many types of agents are there in artificial intelligence?





ANSWER= (D) 4

 

29. MEO stands for ___-

    Medium Earth Orbit
    Middle Entered Orbit
    Method Easy Orbit
ANSWER= (A) Medium Earth Orbit

 

30.LEO stands for ___
     Low Earth Orbit
    Low Entered Orbit
    Low Easy Orbit
ANSWER= (A)  Low Earth Orbit



Related Quaried:

  • mcq on artificial intelligence with answers pdf
  • artificial intelligence mcq question bank with answers
  • multiple choice questions on artificial intelligence pdf
  • which of the following is not an application of ai
  • artificial intelligence mcq for ugc net
  • ai project cycle class 9 mcq
  • the applicationapplications of artificial intelligence isare
  • what is artificial intelligence mcq


Friends if you like this post,kindly comment bellow and do share your responce.Thank You for Visiting.

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Top Post Ad

Below Post Ad